LibreOfficen uusimman 3.5-version myötä Windows-jakelupaketit ovat MSI-jakelupaketteja. Tämä on olennainen muutos niiden organisaatioiden kannalta, jotka ovat aiemminkin harkinneet LibreOfficen käyttöönottoa, mutta huomanneet, että keskitetty jakelu on hankalaa. OpenOffice.org-ohjelmistoa on jaeltu aiemminkin MSI-paketteina, joten mistään mullistavasta uutuudesta ei ole sinänsä kyse niille, jotka ovat tyytyväisiä mihin tahansa vapaaseen toimisto-ohjelmistopakettiin.
MSI-paketit ovat tärkeitä siksi, että ne helpottavat keskitettyä jakelua esimerkiksi Microsoftin Active Directory-järjestelmän avulla.
Niille, jotka haluavat kustomoida asennuspaketteja keskitettyä jakelua varten esimerkiksi oletustallennusmuotojen ja -tallennuspaikkojen osalta on hyviä ohjeita verkossa. Webnguru-sivustolla on yksi hyvä ohje.
Muista uudistuksista mainittakoon tuki MS Visio-ohjelmiston piirroksille.
LibreOffice on OpinOffice.org-ohjelmistosta haarautettu (fork) toimisto-ohjelmisto. Sitä hallinnoiva Document Foundation perustettiin kun kehittäjäyhteisö koki yhteistyön hankaloiduttua Oraclen ostettua OpenOffice.org:in tuotemerkkiä ja oikeuksia hallinnoivan Sun Microsystems:in.
Tapahtumat ovat hyvä esimerkki siitä, miten avoimen lähdekoodin maailma eroaa suljettujen ohjelmistojen maailmasta. Vaikka yksi yhtiö omistaa tuotemerkin OpenOffice.org oikeudet, ohjelmistotuotteen lähdekoodia saa käyttää myös siten, että jakelee jotakuinkin samanlaista ohjelmistoa toisen nimisenä. Avoimen lähdekoodin päällä ei voi istua arrogantisti tekemättä mitään tai kuuntelematta käyttäjiä.
maanantai 20. helmikuuta 2012
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)