perjantai 18. marraskuuta 2011

Webinaari 08.12. : Vuoden Linux-tekijä Jukka Ehto kertoo: virtualisoinnista tehoja työasemapalveluihin

Kankaanpään kaupungin tietohallintopäällikkö DI Jukka Ehto sai syyskuussa vuoden 2011 Linux-tekijä -arvonimen. Suomen Linux-käyttäjien yhdistys FLUG ry perustelee valintaa Ehdon laajamittaisella Linux- ja avoimen lähdekoodin teknologioiden hyödyntämisellä kaupungin työasemapalveluiden tehostamisessa. Tiivistetysti sanoen Kankaanpäässä on virtualisoitu suurin osa käytössä olevista työasemista Red Hat Linux-pohjaiselle palvelualustalle. Virtualisointi tarkoittaa sitä, että työasemissa itsessään ei enää ajeta käyttöjärjestelmiä tai sovelluksia vaan ne ajetaan keskuspalvelimella. Tästä koituu selkeitä etuja kuten helpompi, keskitetty ylläpito, luotettavampi toiminta ja rutkasti pienempi sähkölasku.

Tule torstaina 8.12. kello 14:30 verkkoseminaariin eli webinaariin mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan siitä, mitä ja miksi on tehty ja miksi se on hieno asia ja tulevaisuudessa yhä yleisempi toimintamalli. Tarvitset osallistumiseen nopeahkon, mielellään kiinteän Internet-yhteyden, Flash-lisäosalla varustetun selainohjelman ja sankaluuri- eli headset-kuulokkeet tai kaiuttimet. Erityisesti jos aiot esittää kysymyksiä omalla äänelläsi, hanki sankaluuri. Akustisen kierron kuunteleminen on rasittavaa muille osallistujille.

Webinaarin osoite on https://eoppimiskeskus.adobeconnect.com/educoss

Webinaari on maksuton, mutta koska sen järjestäminen tehdään Euroopan sosiaalirahaston rahoituksella, osallistujilta kootaan tietoja raportointia varten. Webinaari tallennetaan ja nauhoite tullaan julkaisemaan verkossa.

Syy siihen, miksi Kankaanpää on kiinnostava avoimien ohjelmistojen opetuskäytön näkökulmasta on aiempi Open Source-pohjaisten ratkaisujen käyttö. Vuonna 2009 julkisuudessa oli Kankaanpään lukion Linux-ohutpääteratkaisu, jolla kerrottiin säästettävän 30 000€ vuodessa aiempaan Windows-PC -malliin verrattuna. Asiasta kirjoitti muun muassa Kankaanpään Seutu ja asiaa kommentoitiin luonnollisesti monissa Open Source-blogeissa, esimerkiksi Matti Saastamoisen Avautuma-blogissa.

Vieraana tietohallintopäällikkö Ehdon lisäksi Linux-tekijä 2011 -arvonimen myöntäneen palkintoraadin puheenjohtaja Tuomas Levoniemi FLUG:ista. Isäntänä toimii Avoimet verkostot oppimiseen -hankkeen Avoimet ja Vapaat ohjelmistot opetuksessa -asiantuntija Elias Aarnio.