maanantai 24. toukokuuta 2010

Muistutus: webinaari 25.5. : Miksi ja miten Uusikaupunki siirtyi käyttämään Zarafa -sähköposti ja työryhmäohjelmistoa

Muistutukseksi, että tänään lähetetään Uudestakaupungista käsin webinaari, joka käsittelee Uudenkaupungin tekemää sähköposti- ja ryhmätyöohjelmistohankintaa.

Suuntaa siis viimeistään kello 14:00, mielellään jo kymmentä vaille osoitteeseen http://connect.ilonait.fi/avo

Webinaarissa on Uudenkaupungin IT-päällikkö Olli-Pekka Karin lisäksi myös asiantuntijoita Zarafa-toimituksen tehneeltä Verkkotaito Oy:ltä.

Aiempi blogaus webinaarista.

Webinaari järjestetään tällä kerralla Adobe Connect Pro-ohjelmistolla. Webinaari on maksuton, mutta koska kyse on ESR-rahoituksella toteutettavan AVO-hankkeen koulutustoiminnasta, osallistujilta kerätään henkilö- ja koulutustietoja sekä jälkikäteen kysellään palkkatietoja. Palkkatietoja kysytään siksi, että sen perusteella osallistumiselle voidaan laskea laskennallinen hinta. Tämä on puolestaan "virtuaalista tuloa" hankkeelle.

torstai 20. toukokuuta 2010

Tarvitaanko oppilaitosten Joomla-käyttäjille vertaistukikanava?

On käynyt ilmi, että monissa Suomen kouluissa ja oppilaitoksissa käytetään Joomla-nimistä avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmää. Olisiko järkevää muodostaa Educoss-postituslistan kaltainen keskustelu- ja vertaistukiverkosto oppilaitosten Joomla-käyttäjille ja ylläpitäjille?

Joomlaportal.fi -sivustolla on jo olemassa käyttäjäfoorumi. Jos sinne on jo muodostunut riittävän suuri käyttäjämassa, ei liene järkevää muodostaa toista foorumia. Jos oppilaitoksilla on joitain erityistarpeita Joomlan suhteen, niitä voitaneen viestiä tuollakin foorumilla.

Lisäksi IRCnet-verkossa on kanava nimeltä #joomla.fi, mutta siellä ei ole kovin suurta määrää keskustelijoita. Lisäksi irkin käyttäminen keskusteluun on sikäli huono vaihtoehto, että siitä ei jää dokumentaatiota jälkeen.

Oppilaitosten Joomla-ylläpitäjät: mitä mieltä olette? Miten hoidettaisiin tällaisen tukiverkoston muodostaminen? Mistä tarvitsette tietoa ja mihin apua?

Laittakaapa postia osoitteeseen elias.aarnio (at) innopark.fi.

tiistai 18. toukokuuta 2010

LTSP-yhteisö näytti taas voimansa



Kuvassa on 10.-11.5. Päivölän kansanopistossa LTSP-työpajaan osallistuneet. Kuvasta puuttuu Paul Brown, joka hoiti opiston puolesta järjestelyitä, jotka olivat mainiot - kiitos vain!

Noudatimme kuvaa ottaessamme kahta eri perinnettä: LTSP-työpajoissa on muodostunut tapa ottaa ryhmäkuva siten, että edellisen työpajan kuva näkyy taustalla. Toiseksi otimme kuvan täysin samassa paikassa kuin missä Päivölän opiskelijoistakin otetaan kuva.

Oli mukava käydä katsomassa mistä niitä päivöliinejä oikein tulee.

Kiitoksia kaikille osallistuneille!

Suomen VALO-käyttö huomattu OSORissa

Saa tunnustaa! Kuka on kuiskutellut OSORin eli EU:n Open Source Observatory and Repository:n toimittaja Gijs Hilleniukselle Suomen koulujen VALO- eli vapaiden ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käytöstä?

Tulos on onnistunut: että tämä EU:n julkishallinnon tarpeisiin perustettu ohjelmistojen ja avoimen lähdekoodin tiedon keskuspaikka on julkaissut jutun, jossa siteerataan lähteitä, joita en ole tiennyt edes olevan olemassa kuin englanniksi.

Seuraavaksi kerromme Hilleniukselle, että niitä avoimia ohjelmistoja on Suomessa huomattavasti enemmän kuin sata. Nämä sata ovat sellaisia, joista suljettuja ohjelmistoja saa opetuspuolelta hakea täikammalla.

Lue juttu.

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

LTSP - työpaja Päivölässä 10.-11.5.

Jo perinteeksi muodostunut LTSP- eli Linux-ohutpääteympäristöjen käyttäjien yhteisötapaaminen on tällä kertaa Päivölän kansanopistossa. Tapahtuman wiki-sivu.

Ubuntu Lucidin mukanaan tuomien uutuuksien lisäksi ohjelmassa on mielenkiintoinen asia LTSP-järjestelmiä toimittavalta Opinsys Oy:ltä. Heiltä tulee edustus paikalle kertomaan Puavo-nimisestä ohjelmistohankkeesta, joka mahdollistaa käyttäjä- ja laitehallinnan koulujen LTSP-järjestelmissä. Työpaja on ensimmäinen tilaisuus, jossa Puavosta kerrotaan jotain julkisuuteen.

Ilmoittaumis- ja osallistumisohjeet löydät tapahtuman wiki-sivulta.

Niille, jotka eivät pääse paikan päälle pyritään järjestämään mahdollisuus seurata työpajaa OpenMeetingsin välityksellä. Jos haluat osallistua näin, ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen elias.aarnio@innopark.fi.

tiistai 4. toukokuuta 2010

Vaasan julkishallinnon Open Source-seminaari seurattavissa netissä

Sain juuri tietää, että Vaasan ammattikorkekoulun ja Uumajan yliopiston yhteisen OpenKvarken-hankkeen huominen, 5.5. järjestettävä seminaari lähetetään OpenMeetingsillä verkkoon. Katso ohjeet seuraamiseen.

Vaasalaiset ovat koonneet hyvin kiinnostavan kokonaisuuden. VALO-ohjelmistot opetuksessa -teeman kannalta mielenkiintoisia aiheita on useita, muun muassa:

10:15 Eduvom - Open source as a complete solution in school environments
Sub-project manager Jean Forsman, VCOSS & IT-administrator Kenneth Nickull, Vörå-Maxmo presents the Eduvom-project


10:45 Penguins in the classroom - what is there to gain from Linux in schools?
Kim Wikström, Opinsys

13:00 Open Meetings
Head developer Sebastian Wagner from Germany presents his Web Conference tool OpenMeetings

13:30 SIP bridge into OpenMeetings developed by JNT and Openkvarken.
We are now offering the solution to Kvarken.com
Kenneth Nylund, CTO at JNT
(JNT = Jakobstadsnejdens Telefon, suomeksi Pietarsaaren seudun puhelin Oy - heillä on OpenMeetings-perustainen palvelutuote, jossa on myös SIPP-puhelinintegraatio.

15:00 Föräldramötet - virtual PTA meetings + A project tool
The UCOSS team from the University of Umeå presents their part of the Open Kvarken project

Koko ohjelma löytyy täältä.