torstai 20. toukokuuta 2010

Tarvitaanko oppilaitosten Joomla-käyttäjille vertaistukikanava?

On käynyt ilmi, että monissa Suomen kouluissa ja oppilaitoksissa käytetään Joomla-nimistä avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmää. Olisiko järkevää muodostaa Educoss-postituslistan kaltainen keskustelu- ja vertaistukiverkosto oppilaitosten Joomla-käyttäjille ja ylläpitäjille?

Joomlaportal.fi -sivustolla on jo olemassa käyttäjäfoorumi. Jos sinne on jo muodostunut riittävän suuri käyttäjämassa, ei liene järkevää muodostaa toista foorumia. Jos oppilaitoksilla on joitain erityistarpeita Joomlan suhteen, niitä voitaneen viestiä tuollakin foorumilla.

Lisäksi IRCnet-verkossa on kanava nimeltä #joomla.fi, mutta siellä ei ole kovin suurta määrää keskustelijoita. Lisäksi irkin käyttäminen keskusteluun on sikäli huono vaihtoehto, että siitä ei jää dokumentaatiota jälkeen.

Oppilaitosten Joomla-ylläpitäjät: mitä mieltä olette? Miten hoidettaisiin tällaisen tukiverkoston muodostaminen? Mistä tarvitsette tietoa ja mihin apua?

Laittakaapa postia osoitteeseen elias.aarnio (at) innopark.fi.

1 kommentti:

Veli-Antti kirjoitti...

Löytyy myös Drupalisteja. Drupalin tavoite on tulla CMS-järjestelmien Linuxiksi. Drupalin pitäisi myös aina pysyä vapaana, kun taas Joomla aikoinaan erkani Mambosta, koska osa lisäosista tuli maksullisiksi. En tunne Joomlaa, mutta ilmeisesti Joomlaankin on saatavilla maksullisia lisäosia.