maanantai 15. joulukuuta 2008

DimDimin OpenSource-versio on sama kuin kaupallinen

DimDim on vakavimmin otettava haastaja Adoben Connect -tuoteperheelle. DimDim mahdollistaa etäopetuksen ja -kokoustamisen. Opetuksen tapauksessa kysymys on etäopetuksen järjestämisestä. Englanniksi käytetään käsitettä conferencing. DimDimin uusi versio on ominaisuuslistasta luettuna kilpailukelpoinen vaihtoehto muille vastaaville.

DimDimistä on aiemminkin ollut ladattavissa "yhteisöversio" - suoremmin sanoen: avoimella lisenssillä lisensoitu versio. Nyt DimDimin ilmoittaa sivuillaan, että uusi OpenSource-versio on toiminnallisuuksiltaan täsmälleen sama kuin heidän itsensä kaupallisessa palveluntuotannossaan käyttämänsä versio. Ainoastaan tietyt suljettuja ohjelmistoja vaativat toiminnallisuudet on jätetty pois. Tämä on uusi asia - yleensä Open Source-versiosta on puuttunut joitain toiminnallisuuksia, jotka on sitten myyty maksullisen version mukana.

DimDimin liiketoimintamalli on mielenkiintoinen. On todella uutta ja ainutlaatuista jos he pystyvät rakentamaan uuden, tuottavan liiketoimintamallin tällä tavalla. Joka tapauksessa videoneuvottelu on yhä useamman sitä tarvitsevan käytettävissä. Enää ei tarvitse kuin koneen ja kameran - palveluissa löytyy kyllä jo valinnanvaraa.

Ei kommentteja: