tiistai 20. lokakuuta 2009

OpenMeetings-koulutusta tarjolla viikolla 44

Kuten Kokkolan LTSP-työpajassa lupasin, aloitamme Avoimien ohjelmistojen tiimoilta verkkokoulutukset OpenMeetings-ohjelmistolla.

Aloitamme ensi viikolla. Tarjolla on 10 eri ajankohtaa tunnin sessiolle. Jos haluat osallistua, käy valitsemassa itsellesi sopivat ajat Doodle-kalenterista pe 23.10. klo 12:00 mennessä. Järjestän kolme sessiota suosituimpiin aikoihin. Lähetän vielä tarkemmat ohjeet ja pienen esitehtävän ilmoittautuneille perjantaina osallistumista varten - pistä siksi Doodleen kohtaan "Nimi" se sähköpostiosoite, johon haluat tiedon
http://www.doodle.com/u8dpfp8c5agizst6
a) siitä, milloin koulutus järjestetään (lähetän tiedot ajankohdista kaikille osoitteensa jättäneille)
b) tarkemmat osallistumisohjeet osoitteineen, tunnuksineen, ohjeineen jne.

Osallistuminen ei maksa mitään, mutta keräämme osallistujilta ESR-hankeraportointia varten henkilö-, koulutus- ja työnantajatietoja laskennallisen tulon keräämistä varten. Laskemme siis koulutuksen aikaisen palkkatulonne tuloksi hankkeelle. Toimistohenkilömme kysyy asian palkanlaskennaltanne.

Ensi viikon aihe on OpenMeetingsin peruskäyttö niin osallistujana kuin kokouksen/oppitunnin vetäjänäkin. OpenMeetings on videoneuvotteluohjelmisto. Tunnetuin vastine on Adoben Connect Pro. Pähkinänkuoressa: osallistujat tarvitsevat vain tietokoneen, jossa on selain ja Adoben Flash-plugin sekä mikrofonin ja kaiuttimet osallistuakseen. Verkkopuolella ainoa edellytys on se, että RTMP-protokolla menee läpi käyttämästäsi palomuurista. Jos Ylen Areena toimii, toimii todennäköisesti myös OpenMeetings.

Käsityksen siitä, miltä ohjelman käyttö näyttää saa ohjelmiston kehityssivuilta: http://code.google.com/p/openmeetings/
OpenMeetings on valittu käyttöön siksi, että se on ainoa saatavilla oleva videoneuvotteluohjelmisto, joka mahdollistaa myös Linux- ja MacOsX-käyttäjän toimimisen kouluttajana ja tämän tarvitseman kuvaruudun jakamisen muille.

Tämän jälkeen tulemme jatkamaan VALO-ohjelmistojen eli vapaiden ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen opetuskäytön kouluttamista OpenMeetingsillä säännöllisesti. Otan mielelläni vastaan ehdotuksia sopivista koulutusten aiheista. Ajatuksena on järjestää LTSP-aiheinen sessio joka toinen viikko ja Windows-käyttöjärjestelmällä käytettävien VALO-ohjelmistojen esittelyistunto joka toinen viikko.

Tätä viestiä saa mielin määrin levittää eteenpäin. Pyrin vastaamaan koulutuksen volyymiin tarpeen mukaan.

Ei kommentteja: