perjantai 5. maaliskuuta 2010

Monta Google-kalenteria samaan kalenteriin

On paljon organisaatioita, joilla on hierarkkinen organisaatio tyyliin paikallistaso - piiritaso - valtakunnallinen taso. Olisi eduksi jos kaikki tasot pystyisivät julkaisemaan tapahtumansa omassa julkisessa kalenterissaan. Erityisen hienoa olisi se, että piiritason kalenterissa näkyisi kaikkien paikallistasojen kalenterit. Valtakunnallisen tason kalenterissa voisi mahdollisesti näkyä kaikki tai ainakin valtakunnalliset ja piiritason tapahtumat. Myös minua työllistävässä AVO-hankkeessa on sama tarve.

Tällaista hierarkkista kalenteritapahtumien julkaisutoimintoa ei tietääkseni löydy markkinoilla löytyvistä välineistä. Ilmeisesti ohjelmistotalojen myyntilogiikkaan sopii paljon paremmin se, että kalenterijärjestelmä myydään aina yhdelle organisaatiolle ja rahat otetaan pois. Jos joku lukijoista tietää tällaisen järjestelmän tai ohjelmiston, jossa toiminto on, otan mielelläni vinkkejä vastaan.

Google-kalenteri mahdollistaa kalenterien jakamisen. Esitetyn kaltainen kalenterihierarkian jakaminen ei onnistu yksinkertaisesti niin, että "alemman tason" kalenterit jaetaan ylempään ja se ylempi julkaistaan. Kyselin tällaista toiminnallisuutta Google-kalenterien tukifoorumilla mutta vastauksia ei tullut.

Sen sijaan kalenterien upottamistoiminnolla homma onnistuu hieman kiertäen.

1. Tee "ylätason" Google-kalenteri jos sitä ei vielä ole. (Huomaa, että jos teet vaiheet 1 ja 2 samalla koneella sinun täytyy kirjautua ulos Google-tililtäsi päästäksesi kirjautumaan toiselle Google-tilille. Tätä kirjoittaessani tein homman kahdella eri selainohjalmalla.)

2. Tee "alatason" Google-kalenteri ja jaa se "ylätason" kalenterille. Jakaminen edellyttää kalenterin asettamista julkiseksi. (Voisi kuvitella, että Googlen maksullisessa kalenteripalvelussa jakaminen ei edellytä julkisuutta.)

3. Mene ylätason kalenteriin ja näpäytä kuvassa näkyvän Muut kalenterit -näkymän Asetukset-linkkiä.4. Paina Kalenterin asetukset-sivulla Kalenterin tiedot-välilehti esiin.

5. Paina "Upota tämä kalenteri" -osiossa olevaa linkkiä "Muokkaa väriä, kokoa ja muita asetuksia".6. Valitse upotettavaan kalenteriin näkymään tulevat kalenterit.7. Sivun ylälaidassa on laatikko, jonka yläpuolella on teksti "Liitä kalenteri verkkosivuusi kopioimalla ja liittämällä alla oleva HTML-koodi." Laatikossa on HTML-koodin pätkä, jonka voit liittää johonkin haluamaasi WWW-sivuun. Molempien kalenterien tapahtumat näkyvät julkaistussa kalenterissa.
Antakaa palautetta siitä, voisiko homman tehdä jotenkin vielä helpommin joko Googlen työkaluilla tai jollain muulla. Tämä ei vielä ole kovin elegantti tapa tehdä tämä asia.

Disclaimer: Tässä kirjoituksessa ei käsitelty VALO-ohjelmistoja tai avoimia sisältöjä mitenkään, vaikka blogini otsikko antaa ymmärtää että siitä olisi kyse. Pahoittelen. Tälle toiminnallisuudelle on kuitenkin aito tarve monella suunnalla.

Ei kommentteja: