maanantai 22. huhtikuuta 2013

VALOa oppimiseen 25.4.: KDE-oppimissovellukset

Tämänviikkoinen VALO- eli Vapaa tai Avoimen Lähdekoodin Ohjelma, josta voisi olla hyötyä opetukseen on KDE-oppimisohjelmat.

Webinaari pidetään osoitteessa https://eoppimiskeskus.adobeconnect.com/educoss torstaina 25.04. 2013 kello 14.

KDE on yksi Linux-käyttöjärjestelmissä käytettävistä työpöytäympäristöistä. KDE:n kehityksessä on ollut viime vuodet tiimi, joka on keskittynyt oppimissovellusten kehittämiseen. Englanninkielinen lista sovelluksista käyttötarkoituksittain ja kouluasteen mukaisesti lajiteltuna on osoitteessa http://edu.kde.org/applications/

Vaikka esittelysivua ei ole käännetty suomen kielelle, suurin osa on lokalisoitu eli kielenkäännös ja sovittaminen Suomen mittajärjestelmään, käytettäviin merkistöihin ja muihin vastaaviin olosuhteisiin on tehty.

Webinaarissa esitellään sitä, miten sovelluksia on mahdollista käyttää myös Windows-käyttöjärjestelmässä KDE for Windows Initiative:n  tekemän työn tuloksena.

Alimpana tässä kirjoituksessa on esimakuna pari kuvankaappausta KDE:n Edu-sovelluksista.


Käytämme webinaareissa Adoben Connect-ohjelmistoa. Lyhyt johdatus Connectin käyttöön: https://www.jyu.fi/itp/connect-ohjeet

Jos et ole aiemmin käyttänyt Connectia ja haluat olla varmalla pohjalla esim. esittääksesi kysymyksiä, ota yhteyttä!

Tarvitset osallistumiseen tietokoneen, jonka selaimessa on asennettuna Flash. Äänten kuuntelemiseen tarvitset kaiuttimet tai kuulokkeet. Jos haluat esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun äänelläsi, sankaluurimikrofonin käyttö on suositeltavaa äänen akustisen kierron minimoimiseksi.

Osallistuminen on maksutonta. Osallistujilta kerätään tietoja seuraavasti:

AVOn tapahtumaan osallistuvalle henkilölle: Osallistut nyt Avoimuudesta Voimaa Oppimisverkostoihin eli AVO2-hankkeen toimintaan. Hanke saa tukea Euroopan sosiaalirahaston Manner-Suomen valtakunnallisesta ohjelmasta. ESR-hankkeissa osa hankkeen kuluista katetaan toteuttajien omalla rahoituksella ja osa laskennallisella rahoituksella. Laskennalliseksi rahoitukseksi lasketaan osallistuminen hankkeen koulutukseen ja kehittämisryhmien työhön. Näiden tietojen keräämistä ja raportointia varten tarvitsemme tiedot osallistumisestasi työnantajalle syntyneistä kustannuksista. Kiitos avustasi!

Katso myös henkilörekisteri: http://www.eoppimiskeskus.fi/rekisteriseloste


Kalzium

Kalzium on sovellus jaksollisen järjestelmän esittämiseen ja opiskelemiseen. Kuvissa jaksollinen järjestelmä van Der Waals-luvun perusteella tarkasteltuna ja butaanin rakennekaava molekyylieditorilla esitettynä.




KGeography

Kgeography on sovellus eri maiden ja pääkaupunkien sijainnin opetteluun.



Khangman

KHangman on vanha kunnon hirsipuu-peli, jossa arvataan sanoja. Kieliä ja vaikeustasoja on valittavana useita.



Ei kommentteja: