torstai 11. huhtikuuta 2013

Webinaarisarja VALOa oppimiseen

Hankkeeltamme on kysytty voisiko järjestää koulutusta, joka esittelisi erilaisia oppimiseen ja opetukseen sopivia VALO- vapaita ja avoimen lähdekoodin ohjelmia.

Totta kai! Järjestämme loppukevään webinaarin joka torstai kello 14-16.

Tulevat webinaarit:

25.4. käsittelemme KDE-Edu -ohjelmistoja ja niiden käyttöä Windows-käyttöjärjestelmässä.

2.5. pidämme poikkeuksellisesti välipäivän.

16.5. webinaari siirtyy 23.5.. Aihe: Ohutpääteympäristö itse tehden vai palveluna hankkien? Kokemuksia kummastakin.

Osoite on aina https://eoppimiskeskus.adobeconnect.com/educoss

Käytämme webinaareissa Adoben Connect-ohjelmistoa. Lyhyt johdatus Connectin käyttöön: https://www.jyu.fi/itp/connect-ohjeet

Jos et ole aiemmin käyttänyt Connectia ja haluat olla varmalla pohjalla esim. esittääksesi kysymyksiä, ota yhteyttä!

Aloitamme to 18.4. kello 14 pohtimalla avoimen lähdekoodin oppimisympäristöjä (LMS), kuten Moodle, aTutor, OLAT jne. Mitä kaikkea on olemassa? Mitä toiminnallisuuksia niissä on? Ketkä niitä käyttävät? Mihin muihin ohjelmistoihin ja järjestelmiin ne integroituvat?

Käsittelemme myös olennaista kysymystä: jos nämä perinteiset LMS-ohjelmistot ovat jo vanhanaikaisia, mikä niissä on vialla? Mitä pitäisi muuttaa?

Edit: Tallenne oppimisympäristöjä käsittelevästä jaksosta katsottavissa: https://eoppimiskeskus.adobeconnect.com/_a911367810

ITK 2013-tapahtumassa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä seuraavilla kerroilla käsitellään. Tule näyttelyosastolle COSSin osastolle numero 313 kertomaan mitä haluaisit käsittelyyn. Kysy Eliasta. Asiasta voi luonnollisesti jättää kommentin tähän blogiin tai lähettää sähköpostia elias.aarnio@innopark.fi.


Tarvitset osallistumiseen tietokoneen, jonka selaimessa on asennettuna Flash. Äänten kuuntelemiseen tarvitset kaiuttimet tai kuulokkeet. Jos haluat esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun äänelläsi, sankaluurimikrofonin käyttö on suositeltavaa äänen akustisen kierron minimoimiseksi.

Osallistuminen on maksutonta. Osallistujilta kerätään tietoja seuraavasti:

AVOn tapahtumaan osallistuvalle henkilölle: Osallistut nyt Avoimuudesta Voimaa Oppimisverkostoihin eli AVO2-hankkeen toimintaan. Hanke saa tukea Euroopan sosiaalirahaston Manner-Suomen valtakunnallisesta ohjelmasta. ESR-hankkeissa osa hankkeen kuluista katetaan toteuttajien omalla rahoituksella ja osa laskennallisella rahoituksella. Laskennalliseksi rahoitukseksi lasketaan osallistuminen hankkeen koulutukseen ja kehittämisryhmien työhön. Näiden tietojen keräämistä ja raportointia varten tarvitsemme tiedot osallistumisestasi työnantajalle syntyneistä kustannuksista. Kiitos avustasi!

Katso myös henkilörekisteri: http://www.eoppimiskeskus.fi/rekisteriseloste1 kommentti:

Eliaksen blogi kirjoitti...

Kiitos osallistuneille

Tallenne webinaarista on osoitteessa http://eoppimiskeskus.adobeconnect.com/p5qccrz1h8u/