torstai 21. tammikuuta 2010

Webinaari Valo-CD:stä 28.1.

28.1. pidettävän Webinaarin aihe muuttuu. Ubuntun ja OpenSuSE:n vertailu LTSP-alustoina siirtyy myöhempään ajankohtaan.

Tutustumme sen sijaan 28.1. kello 15:00 - 16:00 Valo-CD -nimiseen kokoelmaan Windows-käyttöjärjestelmässä toimivia vapaita ohjelmia. Valo-CD on vapaasti ladattavissa CD-levykuvana tai sen voi ostaa edulliseen hintaan.

Valo-CD sisältää joukon erityisesti opetus- ja koulukäyttöön soveltuvia ohjelmia, muun muassa OpenOffice.org -toimisto-ohjelmistopaketin, Audacity-äänenkäsittelyohjelman, Stellarium-nimisen ohjelman tähtikuvioiden opiskelemiseen ja Scribus-nimisen ohjelmiston, jolla vaikkapa koulun lehden taittaminen onnistuu helposti. Ne on kaikki myös lokalisoitu suomenkielisiksi käyttöliittymältään. Ne ovat kaikki VALO-ohjelmia eli vapaita tai avoimen lähdekoodin ohjelmia, siitä lyhenne VALO.

Vieraaksemme webinaariin tulee Valo-CD -hanketta pyörittävä Otto Kekäläinen. Tule mukaan kyselemään Otolta juuri julkaistusta Valo-CD:n uudesta versiosta (suunniteltu julkaisu 26.1.) ja sen käyttömahdollisuuksista.

Webinaari järjestetään OpenMeetings-istuntona verkkokokouksena kuten aiemminkin. Se on maksuton, mutta koska kyse on ESR-rahoituksella toteutettavan AVO-hankkeen koulutustoiminnasta, osallistujilta kerätään henkilö- ja koulutustietoja sekä jälkikäteen kysellään palkkatietoja. Palkkatietoja kysytään siksi, että sen perusteella osallistumiselle voidaan laskea laskennallinen hinta. Tämä on puolestaan "virtuaalista tuloa" hankkeelle.

Ilmoittaudu webinaariin lähettämällä sähköpostiviesti, jonka aiheena on "Ilmoittaudun Valo-CD -webinaariin" osoitteeseen elias.aarnio ät innopark.fi. Saat paluupostissa ohjeet osallistumiseen. Tekniset laitteistovaatimukset: laajakaistaliittymä, tietokone, jossa on Internet-selain, jossa on Flash-tuki, sekä sankaluuri-mikrofoni.

Tervetuloa!

Ei kommentteja: