maanantai 8. helmikuuta 2010

Webinaari 18.2. - Minkälaiseen LTSP-ratkaisuun Kemi on päätymässä?

Webinaarisarjamme jatkuu torstaina 18.2. kello 14:00. Tuolloin aiheena on Kemin perusopetuksen LTSP-hanke. Vieraanamme on hankkeen puuhamies Antti Turunen.

Lyhenne LTSP tulee sanoista Linux Terminal Server Project.

Kemissä on punnittu kahta vaihtoehtoa: tehdäänkö ja ylläpidetäänkö itse vai ostetaanko kaupallisen palveluntuottajan tuottamana palveluna? Luvassa on viimeisimmät tiedot valinnasta ja sen taustoista.

Käsiteltäviä asioita:

* Mitkä asiat ovat Kemissä ohjanneet valitsemaan LTSP-toteutuksen?

* Miten LTSP-ratkaisun hankinta- ja käyttökustannukset muodostuvat? Mitä kokonaisuus maksaa ja miten kustannukset ja kustannusrakenne eroaa erillisillä PC-koneilla toteutetusta ratkaisusta?

* Minkälaisia päätteitä peruskorjattavaan kouluun on tarkoitus hankkia? Omat vai leasing-päätteet?

Webinaariin on lupautunut mukaan väkeä kaupungeista, joissa on jo ollut jonkin aikaa LTSP käytössä, mm. Uudestakaupungista.

Nyt on erinomainen tilaisuus saada ajankohtaisinta mahdollista tietoa siitä, miten Linux-ohutpääteympäristöjen käyttö oikeasti sujuu ja minkälaisia haasteita siihen käytännössä liittyy.

Taustamateriaaliksi voi lukea Antti Turusen Avoin koulu-hankkeen julkistuksen yhteydessä marraskuussa 2009 pitämän esityksen diat.

Lisää taustatietoa saa Elias Aarnion virtuaaliopetuksen päivillä 2009 pitämää esitystä, joka käsittelee LTSP:n opetuskäyttöä ja VALO-ohjelmistojen käyttöä Windows-koneissa.

Ilmoittaudu sähköpostitse: elias.aarnio at innopark.fi. Otsikoi lähettämäsi viesti "Ilmoittautuminen webinaariin 18.2."

Webinaari järjestetään avointa lähdekoodia olevalla OpenMeetings-ohjelmistolla verkkokokouksena kuten aiemminkin. Se on maksuton, mutta koska kyse on ESR-rahoituksella toteutettavan AVO-hankkeen koulutustoiminnasta, osallistujilta kerätään henkilö- ja koulutustietoja sekä jälkikäteen kysellään palkkatietoja. Palkkatietoja kysytään siksi, että sen perusteella osallistumiselle voidaan laskea laskennallinen hinta. Tämä on puolestaan "virtuaalista tuloa" hankkeelle.

Ei kommentteja: