perjantai 12. helmikuuta 2010

Webinaari 11.3.: Ubuntu Studion multimediakäyttö kouluissa

Webinaarisarjamme jatkuu torstaina 11.3. kello 15. Aiheena on silloin on Ubuntu Studio, multimediakäyttöön viritetty Ubuntun versio. Kyse on siis linux-jakelusta joka on suunniteltu nimenomaan kuvan, äänen ja grafiikan käsittelyyn.

Vieraanamme on Asmo Koskinen, joka piti 18.01. Helsingissä esityksen Ubuntu Studiosta. Esityksen videotallenteet ovat nähtävissä Internetissä.

Jos tarvitset opetuskäyttöön huokean (maksaa vain asentamisen vaivan) käyttöjärjestelmän ja ohjelmistopaketin, joka mahdollistaa videoiden ja äänen editoinnin ja vaikkapa koulun lehden sivuntaiton, tule kuuntelemaan mahdollisuuksista ja kysymään tarpeisiisi liittyvistä erityiskysymyksistä. Yllä mainitut videotallenteet ovat hyvää pohjamateriaalia yleiskäsityksen muodostamiseen.

Ilmoittaudu sähköpostitse: elias.aarnio at innopark.fi. Otsikoi lähettämäsi viesti "Ilmoittautuminen webinaariin 11.3."

Webinaari järjestetään avointa lähdekoodia olevalla OpenMeetings-ohjelmistolla verkkokokouksena kuten aiemminkin. Se on maksuton, mutta koska kyse on ESR-rahoituksella toteutettavan AVO-hankkeen koulutustoiminnasta, osallistujilta kerätään henkilö- ja koulutustietoja sekä jälkikäteen kysellään palkkatietoja. Palkkatietoja kysytään siksi, että sen perusteella osallistumiselle voidaan laskea laskennallinen hinta. Tämä on puolestaan "virtuaalista tuloa" hankkeelle.

Maaliskuun webinaaria odotellessa kannattaa vielä osallistua helmikuun 18. päivänä järjestettävään webinaariin, jossa käsitellään Kemin kaupungin LTSP-käyttöönottoa ja sitä, minkälaiseen lopputulokseen siellä on päädytty.

Ei kommentteja: